DOLMEN YAPI, tasarım aşamalarında (konsept tasarım, kesin proje, uygulama projesi) ve imalat sürecinde Yapı Bilgi Modelleme (BIM) sistemini kullanan bir mühendislik ve mimarlık firmasıdır.
Sosyal, ekolojik ve ekonomik sürdürülebilirliğe katkıda bulunurken yüksek nitelikli ve optimize edilmiş mühendislik ve mimari tasarım çözümlerine ulaşmayı hedefliyoruz.
BIM sisteminin olanaklarıyla ortak bir çalışma süreci sağlamak ve disiplinler arası iletişimi arttırmak için sanal bir uygulama ortamında çalışıyoruz.
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden mezun oldu. İstanbul’da ve Azerbaycan‘da, içinde ARUP ve DİA Holding'in de bulunduğu çeşitli uluslararası firmaların büyük çaplı projelerinde, mimarlıktan tasarım ofisi müdürlüğüne kadar farklı pozisyonlarda görev aldı. Üç boyutlu modelleme, BIM ve BIM yönetimi konularında kendini geliştirdi. BIM tabanlı proje yöneticiliğiyle geçen iki yıldan sonra, 2015'te DOLMEN YAPI’ yı kurdu.
Kocaeli Üniversitesi’nden birincilikle mezun oldu. İlk yüksek lisansını İTÜ'de Deprem Mühendisliği üzerine ikincisini Boğaziçi Üniversitesi‘nde Executive MBA üzerine yaptı. Venezuela, Dubai ve İstanbul'daki bir çok uluslararası projede inşaat mühendisi ve takım lideri olarak çalıştı. Taşıyıcı sistem analizleri, BIM ve analiz - BIM otomasyonu üzerine kendini geliştirdi. Yapısal sistemler BIM koordinatörü olarak geçen iki yılın ardından, 2015'te DOLMEN YAPI’ yı kurdu.
DOLMEN YAPI olarak, tüm projeleri, uluslararası tecrübelerimiz ve teknolojinin bizlere sunduğu olanaklardan faydalanarak, Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) sistemiyle yapıyoruz.
Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) yapıyı oluşturan tüm elemanların, bilgisayar ortamında üç boyutlu modelinin yapılarak, kullanılan tüm elemanlara dair ebat, imalat, maliyet, planlama, garanti koşulları vb. bilgilerin modelin içine girilmesidir. Böylelikle inşaata başlamadan sanal ortamda inşaatınız tamamlanarak olası problemler önceden çözülür ve projeye dair tüm bilgilere tek bir modelden ulaşılabilinir.
BIM sistemini kullanarak,
Projelerinizin güneş, rüzgar vb. çevresel koşullar altında davranışlarını analiz ederek, projenizin çevreye, çevrenin projenize etkilerini gözlemliyor, ekolojik ve ekonomik sürdürülebilirlik için teknolojinin sunduğu tüm imkanları kullanıyoruz.
BIM sistemini kullanarak,
Proje katılımcılarının tamamını (mimar, mühendis, işveren, yatırımcı, uygulama ekibi, tedarikçiler...) bir araya getiriyoruz. Tek model üzerinden herkesin istediği her bilgiye ulaşabilmesini sağlıyoruz.
BIM sistemini kullanarak,
Projelerinizi sanal ortamda inşaa ediyoruz. Böylelikle inşaat sırasında koordinasyon, planlama vb. kaynaklı doğabilecek tüm problemleri önceden görerek proje aşamasında çözüyor, böylelikle zaman ve para kaybını en aza indiriyoruz.
Autodesk’in 'Şimdi BIM ile Koordinasyon Zamanı' üst başlığıyla Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirilen BIM seminerinde şirket kurucu ortağımız Seher Ergül “Yapısal Sistemlerin BIM Ortamında Çözümleri” başlıklı bir konuşma yaptı.
Autodesk’in Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) sistemine ait ayrıntıları, uygulamaları aktardığı ve 'Şimdi BIM ile Koordinasyon Zamanı' üst başlığıyla Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirilen BIM seminerinde şirket kurucu ortağımız Seher Ergül “Yapısal Sistemlerin BIM Ortamında Çözümleri” başlıklı bir konuşma yaptı.
Konuşmasında BIM'in şirketlerde düşünsel ve yapısal değişiklikler gerektirdiğine vurgu yaparak, bu anlamda hedeflerin iyi analiz edilmesi ve firmanın buna göre yapılandırılmasının önemine değinen Ergül, BIM yaşam döngüsünün eğitimle başladığını ve bunun sürdürülebilirlik için de hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti. Entegrasyonun ve otomasyonun öneminden bahsederek, hata oranının düşmesi ve zamandan tasarruf edebilmek için otomasyonun gerekliliğine işaret eden Ergül, BIM ile planlama, tasarım, inşaat, kontrat süreçlerinde hataları minimize etmenin çok kolay olduğunu ve belirsizliklere bağlı risklerin en aza indirilebildiğini aktardı.
Autodesk’in 'Şimdi İzmir’de BIM Zamanı' üst başlığıyla İzmir Swiss Otel'de gerçekleştirilen BIM seminerinde şirket kurucu ortağımız Murat Duru “BIM Yönetimi” başlıklı bir konuşma yaptı.
Autodesk’in Yapı Bilgi Modellemesi (BİM) sistemine ait ayrıntıları, uygulamaları aktardığı ve 'Şimdi İzmir'de BIM Zamanı' üst başlığıyla İzmir Swiss Otel'de gerçekleştirilen BIM seminerinde şirket kurucu ortağımız Murat Duru “BIM Yönetimi” başlıklı bir konuşma yaptı.
BIM'in bütünüyle bir sistem olduğu ve BIM yönetiminin bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini vurgulayan Duru, bu noktada en önemli hususun detaylı bir uygulama planı hazırlanması olduğunun altını çizerek, stadart, prosedür ve protokollerin önemini vurguladı. Teorik ve pratikte uygulama planı hazırlanırken izlenmesi gereken yollar hakkında detaylı bilgi veren Duru, başarılı ve sistematik bir BIM çalışması için şirketlerde düşünsel ve yapısal değişikliklerin gerekliliğini vurguladı.
FOLKART'ın Yeni Projesi DOLMEN YAPI Danışmanlığında BIM Sistemiyle Yapılacak
Folkart Yapı San. Tic. A.Ş. 'nin, İzmir'de, yaklaşık 130.000 m2 kapalı alandan oluşan yeni karma projesi "TIME" Dolmen Yapı'nın danışmanlığında, teknolojinin inşaat sektöründe geldiği son nokta olan, BIM sistemiyle yapılacak.